Gå tillbaka

Hyttbäcken Invest förvärvar E.B. Hedlund & Co AB

Hyttbäcken Invest AB har förvärvat aktierna i E.B. Hedlund & Co AB från nuvarande ägare Jan Hedlund och Ulf Sandberg.

E.B. Hedlund & Co firar i år 50-årsjubileum. Jan Hedlund tog för drygt 20 år sedan över företaget som Jans farfar Erik och far Bertil startade. Under Jans dryga 20 år som ägare och 40 år som anställd har E.B. Hedlund utvecklats till en flexibel, kvalitativ och pålitlig producent av byggnadsprofiler i trä, bland annat lister, foder, socklar, fönsterbänkar och rörinklädnader. Företagets omsättning uppgår till cirka 60 MSEK och tillverkningen sker i företagets lokaler i Dala-Floda, Gagnefs kommun.

”E.B. Hedlund är en uppskattad leverantör som står för stor flexibilitet och kundfokus. Vi är glada och stolta över att Jan har valt Hyttbäcken som arvtagare och vi ser fram emot att fortsätta utveckla företaget med Jan och medarbetarna på plats i Dala-Floda.”, säger Anders Eller, VD för Hyttbäcken Invest AB.

”Efter 50 år som familjeföretag var det viktigt för mig att finna en ny ägare som vill fortsätta utveckla företaget tillsammans med våra fantastiska medarbetare i Dala-Floda. I Hyttbäcken har vi funnit en ägare som står för långsiktighet och industriellt tänk, vilket kommer att hjälpa E.B. Hedlund in i nästa 50-årsperiod.”, säger Jan Hedlund, VD för E.B. Hedlund & Co AB.

För ytterligare information om E.B Hedlund se
www.eb-hedlund.se

För mer information, vänligen kontakta;

Anders Eller (VD Hyttbäcken Invest AB),
0703-89 50 77
anders.eller@hyttbackeninvest.se

Jan Hedlund (VD E.B. Hedlund & Co AB),
0705-62 62 20
jan@ebh.nu

PRESSMEDDELANDE

Dela på sociala medier
Bläddra bland nyheter